Sidor

UNDER GUDS BESKYDD

Välkommen att dela mina tankar om Tro och Liv!

måndag 27 januari 2020

RADIOPREDIKAN Tiglat Malkey KOM HIT UPP

Tiglat Malkey, radiogudstjänst.


RADIOGUDSTJÄNST  på P1 från Karlshamn 26 jan 2020.
 
Resepredikanten och evangelisten från Pingströrelsen Tiglet Malkey predikar utifrån Uppenbarelsebokens ord: 
-KOM HIT UPP - ett himmelskt perspektiv.

Jag har skrivit ned hans ord från radion. Kanske har jag missat något - du kan själv lyssna på radions P1, från den 26 januari 2020.
Det är mina egna bilder som jag använt för att illustrera hans predikan.

Himlastege?
 

Predikan idag heter "Kom hit upp". Jag talar till tig som blivit utmanad emotionellt, stretchad i din själ, förföljd ångest, bär på press för tunga att bära hemsökt av fysisk smärta, prövningar utmaningar som ger tunnelseende och vi tappar perspektivet. Fokus blir Här och nu istället för där och då.

Vi ser på våra problem istället för löftet. Ser på det temporära istället för på det eviga, vi ser på våra prestationer istället för vad Gud har gjort.
 
Jesus ger oss ett löfte Johannes 14 att han skall förbereda plats för oss. Jag  skall komma tillbaka hämta er till mig, för att jag vill att ni skall vara där jag är.

Senare i livet var Johannes sist kvar av de tolv. Alla hade dött martyrdöden. Kejsaren doppade honom i kokande olja, men han överlevde mirakulöst. Han blev förvisad till ön Patmos. Där fick han se de syner som han skrev ned i Uppenbarelseboken.

Gud lät honom inte dö, för han hade en bok kvar att skriva. Gud släpper oss inte förrän vi gjort det som Gud vill att vi skall göra!


Syner.
 


Han såg himmelens dörr stå öppen. Har du haft det jobbigt Johannes? Ja, oljan var lite het… Välkommen hit upp, säger Herren, kom och få himmelskt perspektiv på det som sker på jorden. I den andliga världen pågår något helt annat.

Johannes fick se tronen, höra lovsången, han såg gator av guld och kristallklart vatten.

Himlen är på riktigt – inte bara ett tillstånd, inte påhittat – utan helt på riktigt!
 
Jesus sa om det inte vore så, skulle jag aldrig ha sagt det, om det inte vore sant.
 
Paulus var där. Nya Testamentet berättar att han blev uppryckt till tredje himlen och fick höra ord som ingen kan uttala.

Den första himlen är atmosfären, den andra himlen är rymden, den tredje himlen är det andliga rum där Gud finns.

Där var Paulus tog emot ord som ingen får uttala. Han var verkligen tight med Gud! Tänk alla ord som han inte skrev! Paulus, den mest välartikulerade människan i världshistorien, kunde inte beskriva detta!
 
Tredje himlen?!
 


Efter uppståndelsen stod lärjungarna och tittade upp mot himlen dit Jesus for tillbaka. Några änglar frågade:

 – Varför ser ni mot himmeln? Denne Jesus skall komma tillbaka på samma sätt, som ni sett honom vara upp! Är ni med på det, kyrkan!?
 
Vi läser i 1 Tessalonikerbrevet att ärkeängeln blåser i basun, Herren själv skall komma ned. De som dött i Kristus skall uppstå först. På grekiska står det ” rapatso” = ryckas upp!
 

Han vill att alla skall vara hos Herren - trösta varandra med det.
 
Vi är som strutsar, med huvudet under jorden. Vi har grävt ned våra hjärtan och tappat perspektivet. Vart tog himlen vägen för oss?  Gud står fortfarande i kontroll!

Stirrar vi på ett löv, missar vi träden. Stirrar vi på ett träd, missar skogen. Alltså – lyft din blick och kom hit upp och se! Sök himlens perspektiv.


Söker himlens perspektiv.


Minns du Lots hustru? Gud räddade dem från Sodom och sa:

– Se er inte tillbaka! Men det gjorde hon. Lots hustru tittade tillbaka och förvandlades till en saltstod. Hon hade hjärtat kvar i Sodom, i det som var. Hon hade sina tankar kvar i det förflutna.

Det svåra för Gud var inte att ta dem ut ur Sodom, utan ta Sodom ur deras hjärtan…

Det svåra är att ta världen ut ur ditt hjärta, inte att ta dig ut ur världen! Ta bort det som varit! Tänk istället på det som är där ovan. Kolosserbrevet 3:2.

 
Den här världen är inte allt. Lyft perspektivet. Har livet varit en kamp för dig; låt ordet lysa för dig! Kom hit upp, upp ur din prövning.

Jesus sa att den som tror på mig aldrig ska smaka döden.
 
Hela Bibelns stora ärende är att berätta om himmelen! Det står 165 himlen i GT, 316 gånger om himlen i NT. Om det nämns så många gånger – då ska vi tala om himlen ofta, kyrkan! Är ni med mig!?

Tala om himmelen - ofta!
 

I Petrus första brev står det: Välsignad är vår Herre som genom uppståndelsen fött oss på nytt. Vi har ett arv som aldrig kan förstöras. Det är förvarat åt er.
 
Låt inte fienden få plocka bort himlen från bordet! Romarbrevet 8 beskriver hur Kristus vunnit seger över döden.

Vi läser i Uppenbarelseboken kap 1 att redan nu är vi ett smort prästerskap. Seger är vunnen på korset. Vi är här en kort stund på jorden, sedan kommer evigheten.
 
Vad hjälper det om du vinner hela världen men förlorar din själ? Fulla återlösning kommer när Jesus kommer tillbaka och hämtar oss. Gud har förberett himlen för oss.

Där finns inga sorger och inga orättvisor.


Inga sorger, inget ont.
 


Om du kunde färdas med ljusets hastighet till Jupiter så skulle det ta minuter. Neptunus ligger 2.7 miljarder ljusår bort. Men när Johannes såg dörren öppen i himlen så var han GENAST där! Kom hit upp!

1 Korinthierbrevet kap 15 talar också om att uppståndelsen sker i samma ögonblick.

Det förgängliga skall kläs i oförgänglighet, då uppfylls allt och döden är uppslukad i seger. Du död var är din udd?

Gud vare tack som ger seger genom Jesus Kristus.
 
Jag vet inte vem du saknar eller vem du har begravt, men jag vet att vi kommer mötas igen! Stå fasta och orubbliga, kyrkan, vår möda är inte förgäves.

Det du gör för Honom är inte förgäves.


Guds himmel finns i ett Nu.


CS Lewis sa en gång:

 – Kristna som gjort mest för världen genom historien är de som tänkt mest på den kommande världen. Men när kristna slutar att tänka på himlen, då blir de ineffektiva!

 
Vi vet när Kristus uppenbarar sig, skall vi blir som han.

Var och en som har det hoppet renar sig. När du tänker på evigheten och håller hoppet levande, då håller du dig ren – det tvättar bort synd! Är ni redo, kyrkan!?
 
Att Kristus kommer tillbaka är ett huvudämne, inte något i kanten. Den tidiga kyrkan bad ofta Maranata! Herre, kom snart. Gör vi det?

Han kommer att komma.

 
Hur kommer det var möta Jesus ansikte mot ansikte?
Kommer vi att hålla händerna för munnen och förundras? Eller kommer vi att dansa? Sticka fingret i hans sår, kasta oss i hans armar, gråta av tacksamhet för att han adopterat mig , pussa hans fötter…?
Då kommer vi att känna till fullo.

 
I Uppenbarelseboken kap 13 avslöjar Gud fiendens strategi. Det är vilddjuret som kommer att häda Guds namn. Odjuret kommer att häda tre saker:

- På engelska: his person, his place, and his people.

Fienden är bitter mot Gud. Han förnekar Guds namn och hädar den plats han blivit utkastad ifrån. Fienden vet hur bra det är i himlen – men talar lögn till oss. Vi har tagit hans plats. Odjuret hatar himlen precis som en diktator hatar folket som får honom avsatt.
 
- Kom hit upp, säger Herren. Jag skall hämta dig till mig. Jag vill att du skall vara där jag är.


Odjuret, värre än vi nånsin kan föreställa oss.



Föreställ dig att du blundar – du ser den vackraste platsen… gröna ängar, vattenfall, blå himmel…
Nu ser du dina vänner som älskar Jesus och dina barn gå med öppna armar. Ni går tillsammans. Mammor som mist sina barn får möta dem där, men nu har de vuxit till sig, med förhärligade kroppar.

Där finns inga sjukdomar och ingen smärta. Det går att minnas tillbaka, men det är med nya perspektiv.

Någon kramar om dig, det är Jesus, leende. Du faller ned, Han viskar till dig ”som jag har väntat, äntligen är du här! Välkommen hem”. Och Jesus pussar dig på kinden.


Välkommen hem!
 


Uppenbarelseboken kap 21 beskriver himlen så här:

 – Där finns inga begravningar, inga sjukhus, inga skilsmässoadvokater, inga konkursförvaltare, inga krismottagningar för anorexi eller droger, inga spelberoenden, inga vapen.
Där finns inget rasförtryck, inga orättvisor, inga missförstånd, inga sårade känslor, inget som skaver, ingen oro, krig eller barnmisshandel, inga rullstolar, dåliga vanor eller förkastelse, inga låsta dörrar, ingen synd, svält eller separationer och inga tårar.
 
Lukas berättar om en man i dödsriket som kom ihåg allt som skett, men alla minnen fick ett nytt perspektiv hos Gud. Martyrer minns smärtan, men med en oändlig tacksamhet mot Guds nåd.

Johannes såg en ny himmel och en ny jord. I 1 Moseboken skapar Gud himmel och jord – i Uppenbarelseboken görs allting nytt. Allt där emellan parentes. Kom hit upp!
 
Han fick se det nya Jerusalem kommer ned från himlen, redo som en brud, smyckad för sin man. Se, nu står Guds boning bland människorna, Gud själv skall vara hos dem, Han skall torka alla tårar, se jag allting nytt! Skriv för dessa ord är trovärdiga och sanna.
 
Uppenbarelseboken kap 22:5 beskriver att ingen natt skall finans mer, inte heller några lampor för Gud själv skall lysa upp allt. Detta är inga sagor. Detta är ord med stor trovärdighet.


Gud själv skall vara Ljuset.
 


Har du haft en tuff säsong – kom hit upp! Har du haft en tuff period, eller dålig dag, kom hit upp! Det du går igenom nu är en kort period, försök se det som skall bli permanent.
Gud inte besviken på dig. Kom! Han vill lyfta upp dig , från död till liv.
Kom som du är.
 
Det finns en öppen dörr för dig. Gud tvingar ingen, Gud väntar på dig. När Jesus dog på korset så sa han ja till dig. Nu väntar han på att du skall säga ja till honom.


Ja!
 


Sedan tog predikanten ett exempel från flygplatsen på väg till Cypern. Det som inte fick hända, hände; an tog fel pass… Det var sonens pass, naturligtvis fick han inte komma igenom. Slarvig! Ångest… Fick fixa hotellrum och beställa ett tillfälligt pass på ambassaden.

På hotellrummet låg han sömnlös, fick annan typ av ångest, inför evigheten, djupare, tyngre. Hur kommer det inte vara i himlen – folk tror att de skall komma in, men har inget pass! De har sin självsäkerhet, eller en annan persons pass och tror det skall räcka….

De har fruns pass, sina barns pass eller föräldrarnas pass; de som har svart bälte i bön… Men det gör dig inte till kristen!

Min sons pass gjorde inte mig berättigad till att komma igenom passkontrollen. Om vi jämför igen: om du så har vuxit upp i en kristen miljö, innebär inte det att ditt namn är skrivet i Livets Bok. Det handlar om att var och en har en personlig relation med Jesus = det är det som är ”passet”.


Korset är passet.
 


Vi är många som är trygga och självsäkra i oss själva och inte i Kristus. Jesus är själens ankare, inte våra goda gärningar.

Dagen efter fick jag ett provisoriskt pass, berättade resepredikanten. Det går att lösa. Din frälsning är här och nu, men inte där och då… IDAG är FRÄLSNINGENS DAG.

Vi är bara garanterade 2 dagar här i livet – och det är ”i dag” och ”sista dagen”. Dag 1 får vi ta emot Jesus, dag 2 är det avgjort. Försent. Vid passkontrollen… måste ha en egen tro, egen relation. Inte en religion.

 
Jag fick sådan ångest, berättade Tiglat – för dem som inte kommer in. Öppna dig för Jesus, vänta inte, vädjade Tiglat Malkey.

Snälla, gnäll inte över att Jesus enda vägen, var tacksam att det ö h t finns en väg! Det finns många vägar till Jesus, men bara EN väg till Fadern - och det är Jesus! Var glad för det.
 
Syndernas förlåtelse finns. Hemlandets ambassad är öppen nu. Du kan fåt ett nytt pass, med ditt namn på. Men det starka är att passet har Sonens Bild på, Guds sons bild, men ditt namn… !!

Endast i Kristus finns frälsning.

Om ditt gamla pass är makulerat, så kan du få ett nytt pass. Om du har tappat din tro - Gud är en comeback-gud – Han fixar ett nytt pass! Gud är inte arg på dig, Han väntar på dig, tvingar dig inte, men längtar efter dig.
 
Gud har inte skapat helvetet för en enda människa! Men han har skapat himmelen för alla!


Himlen är för oss Alla!
 


Det står i Romarbrevet att den som bekänner Jesus är herre och i sitt hjärta tror att Han är uppväckt från de döda, han eller hon skall bli frälst.
 
Detta är en inbjudan till dig, och ditt hjärta. Be med mig:
 
- Fader i himlen, jag kommer till dig, jag har hört om Jesus, om himlen. Herre jag vill bli frälst, förlåt mig, tack att du tar emot mig.
Ge mig ett pass, jag inser idag att jag behöver dig. Flytta in i mitt hjärta!
Från och med nu vill jag följa dig Jesus, du är min frälsare och herre, det gamla är förbi, se något har kommit nu.
I Jesu Kristi namn, Amen.

Varje söndag kl 11 sänds gudstjänst på P1.


Så talade Tiglat Malkey i pingstkyrkan, Asarum/ Karlshamn. Jag lyssnade med tacksamhet. Var välsignad, du med!
 
Renskrivet från radions gudstjänst,

Helene F Sturefelt,

- som fotograferat samtliga bilder utom planeten ute i rymden...




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar