Sidor

UNDER GUDS BESKYDD

Välkommen att dela mina tankar om Tro och Liv!

fredag 2 oktober 2020

ÄNGLAR och DOMS-BASUNER

Doms-ängel i Kållered.


OCH DE SJU ÄNGLARNA MED DE SJU BASUNERNA GJORDE SIG REDO ATT BLÅSA I DEM. Uppb kap 8:6

Bästa bloggläsare!
Med största kärlek ska jag nu återge något som inte alla kommer att förstå. Det handlar om änglar och doms-basuner, som en fortsättning på de tidigare inläggen.

Dina erfarenheter och förförståelse kommer att avgöra hur du reagerar på detta. Några av er kommer att bli rädda och skrämda. Några kommer att rycka på axlarna och tycka att det är överdrivet. Men ett fåtal av er kommer att se den sanning som lyser igenom - och agera.

Utgångspunkten är tvåfaldig; både nyhetsrapporteringen kring klimatförändringarna OCH bibelordets profetiska utsagor om framtiden.

Är det sant?


Jag behöver inte påminna om att vi utrotar allt fler djurarter, att mark för odling exploateras, att vatten och luft fylls av våra utsläpp (dock har det minskat under Corornapandemin - tack! - förändrat beteende är möjligt).
Översvämningar och flodvågor till följd av orkaner drabbar oss, stora områden brinner okontrollerat, stora fartyg förliser på havet- och att man undersöker om man kan skicka ut avfall i rymden, ja, girigheten griper omkring sig.

Överstatlighet och en enda ekonomisk världsordning, med handelslåsningar, kommer också vara en del av den yttersta tiden, där all frihet är borta, under förfinad täckmantel.

En skorpion, ett fartyg.



I allt detta sjunger jag i tidegärdens morgonbön om Guds underbara löften:

SE, JAG GÖR ALLTING NYTT!
Uppb kap 21:5.

Vad är det som skall gå under? Vad är det som skall bli nytt? Och vad har änglarna att göra med detta?

Jag föreslår att du hämtar din Bibel och slår upp Johannes Uppenbarelsebok och läser kapitel 8. 

Käre himmelske Fader, jag ber nu att Du skall leda oss med din livgivande Ande in i Ditt Ord, så att det öppnar sig. Amen.

Änglarnas uppgift är att ständigt vara inför Guds tron i lovsång, de sänds ut för att bistå oss i svåra situationer OCH de tilldelas uppgiften att vara redskap för Guds straffdomar. 
Änglarna är inte gulliga och änglarna vill inte bli föremål för tillbedjan eller "konsultation..." Lyft istället blicken och fråga Skaparen om meningen med det som sker.

Tro inte, kära människa, att Gud ser mellan fingrarna med vad vi gör! Allt får sin konsekvens. 
Sekulariserade forskare säger allt oftare samma sak som frimodiga apokalyps-förkunnare:
- Att tiden går mot sitt slut. Ja, att den går mot sin undergång.

Apokalyps. Har han uppenbarat sig än?


Hur det var möjligt att Johannes, fängslad på ön Patmos, kunde få ta emot dessa budskap för tvåtusen år sedan är sannerligen ett mysterium! Orden som nu följer är djupare än allt annat jag läst. Han fick skåda och se de märkligaste skeenden.

När Lammet (Jesus) bröt det sjunde inseglet (minns du Ingemar Bergmans film med samma titel?) blev det tyst i himlen i kanske en halv timme. Och jag såg de sju änglarna som står inför Gud, och åt dem gavs sju basuner.

Och en annan ängel kom och ställde sig vid altaret med ett rökelse-kar av guld, och åt honom gavs mycket rökelse som han skulle lägga till alla de heligas böner på guldaltaret inför tronen. /.../
Ängeln tog rökelsekaret och fyllde det med eld från altaret och kastade ned det på jorden.

Då blev det åska och dån och blixtar och jordbävning".
Så inleds kapitel 8 i Uppenbarelseboken.

Målning, tempelinstitutet, Jerusalem.


Nu gör sig de sju doms-änglarna redo att blåsa i de sju basunerna - signalen att nu börjar de fruktansvärda svårigheterna på jorden, bland de människor som lever vid den tiden.
Alla, som läst denna text, har tänkt:
- Det är väl inte vi? Det är väl inte nu?

Och så har bibelordet fungerat som väktare och väckarklocka att se sin egen tid. Tid och datum kan ingen utsäga. Det enda vi vet är att vi, år 2020, är ett år närmare slutet än vad vi var förra året.


DEN FÖRSTE BLÅSTE I SIN BASUN.

"Då kom hagel och eld, blandat med blod, och slog ner på jorden, och en tredjedel av jorden brändes av, och en tredjedel av träden brann upp, och allt grönt gräs brann upp."

DEN ANDRE ÄNGELN BLÅSTE I SIN BASUN.

"Då var det som om ett stort brinnande berg slog ner i havet, och en tredjedel av havet blev till blod, en tredjedel av alla levande väsen i havet dog, och en tredjedel av alla fartyg gick under."

DEN TREDJE ÄNGELN BLÅSTE I SIN BASUN.

"Då föll en stor stjärna från himlen, brinnande som en fackla, och den föll på en tredjedel av floderna och på vattenkällorna.
Och stjärnans namn är Malört. En tredjedel av vattendragen blev till malört, och många människor dog av vattnet, därför att det hade blivit bittert."

Basun-ängel i Steninge, Halland.


DEN FJÄRDE ÄNGELN BLÅSTE I SIN BASUN.

"Då träffades en tredjedel av solen och en tredjedel av månen och en tredjedel av stjärnorna, så att tredjedelen av dem förmörkades och dagen miste en tredjedel av sitt ljus, och natten likaså.

Och jag såg, och jag hörde hur en örn som flög över himlens mitt ropade med hög röst:
- Ve, ve, ve över jordens invånare när de tre andra änglarna snart låter sina basuner ljuda."

Vad är det för kosmiska naturkatastrofer detta handlar om?? Hur mycket har vi orsakat?
Lägg märke till att två tredjedelar tycks vara intakta, för att allt inte skall krascha med en gång.

Vi tar en liten paus här. Gå och drick vatten! Sträck på benen. Det måste jag göra, för att orka...

Basun-ängel vid orgeltaket. Kållered.


- Men, jag skulle vilja ha blivit varnad för detta, men det är liksom inte många som läser Bibelns sista bok...
Jo, det är det, inte minst i hårdrockssammanhang, men Jesus har varit tydlig med detta skeende, dock utan att vi i vår tid vågat lyssna på det. Predikningarna är allt oftare förenklad psykologi typ "alla har samma värde" men helt utan Guds djupa allvar om omvändelse från synden.

Jesus satt på Olivbergets sluttning och svarade på deras frågor om tidens slut och hans återkomst. Vilka tecken skall vi vara uppmärksamma på?

JESUS SVARADE:
- SE UPP SÅ ATT INGEN BEDRAR ER. 
MÅNGA KOMMER ATT UPPTRÄDA UNDER MITT NAMN OCH SÄGA 'JAG ÄR MESSIAS'.

"Ni kommer att höra stridslarm och krigsrykten. Se till att sådant inte låter skrämma er. Sådant måste hända, men det är ännu inte slutet. 
Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike, och det blir hungersnöd och jordbävning på den ena platsen efter den andra.

Allt detta är början till födslovärkarna.
Då skall man utlämna er till att plågas och dödas, och alla folk skall hata er för mitt namns skull. Då skall många komma på fall och ange varandra och hata varandra.

Genom att laglösheten tilltar kommer kärleken att kallna hos de flesta.

Men den som håller ut till slutet skall bli räddad.

Och budskapet om riket skall förkunnas i hela världen och bli till ett vittnesbörd för alla folk. Sedan skall slutet komma."
Matteus evangelium, kapitel 24:3-14.

Utsikt från Olivberget, Jerusalem.


Vi har inte varit utan kunskap. Varje år, vid Domssöndagen, läses dessa texter.
Johannes får fortsätta berätta det som Herren lät honom se. Nu har vi kommit till kapitel 9.

DEN FEMTE ÄNGELN BLÅSTE I SIN BASUN.

"Då såg jag en stjärna som hade fallit från himlen ner på jorden. Åt den gavs nyckeln till avgrundens brunn. Och stjärnan öppnade avgrundsbrunne, och röd steg upp ur brunnen som röken från en stor ugn, och solen och luften förmörkades av röken från brunnen.

Ur röken kom gräshoppor över jorden ,och de fick samma makt som skorpionerna på jorden. De blev tillsagda att inte skada gräset på jorden, inte heller någon annan grönska eller något träd, utan bara de människor som inte bär Guds sigill på sin panna.

De fick inte döda dem men plåga dem i fem månader, och plågan som de vållar är som plågan av en skorpion när den stinger en människa.

I de dagarna kommer människorna att söka döden, men de skall inte finna den. De kommer att önska sig döden, men döden skall fly från dem." 

Döden låter sig inte finnas längre.


"Och gräshopporna liknade hästar som har gjorts klara för strid. På deras huvuden var liksom gyllene kransar, och deras ansikten var som människors ansikten.
De hade hår som kvinnohår, och deras tänder var som lejontänder.

De hade bröstpansar som av järn, och dånet från deras vingar var som dånet från många hästar och vagnar som stormar fram till strid.
De hade stjärtar och gaddar som skorpioner, och i stjärten ligger deras makt och skada människorna i fem månader.

Över sig har de en kung, avgrundens ängel, hans namn på hebreiska är Abaddon och på grekiska heter han Apollyon.

Det första veropet är över. Men efter det kommer två till."

Skorpionen stinger till döds.


Det hebreiska ordet ABADDON betyder = Förstörelse.
Det grekiska ordet APOLLYON betyder = Förstörare.

Överallt där förstörelse är, där är den fallna ängeln djävulen aktiv. Men överallt där barmhärtighet och nåd är, där är Gud! 
Det är också så att den som skrämmer dig, får dig på fall. Allt det Gud vill genom sitt Ord är att hålla dig i sin kärleks famn, vaken och klarsynt. Lyssna bara på den som agerar i livets namn.

Förstöraren är alltså förknippad med själva avgrunden, det bottenlösa hålet, både i Gamla och Nya Testamentet.

Gräshopporna är både de skördetuggande rovdjuren som härjar än idag på södra jordklotet. Men de verkar också likna militära fordon med grymma vapen som skadar illa.

Du var mig en harmlös en!


Ibland kan man "önska sig döden" när livet är för svårt. Och tyvärr kan döden bli det enda sätt man orkar "leva på"... Självmord är den djupaste ångesten! Men ibland den minst hemska utvägen när man inte klarar av mer smärta, skam och skuld. Lägg nu märke till vad som händer i de yttersta tiderna:

Då skall döden dra sig undan som möjlig utväg... Döden skall fly, bort från oss!! 
Plötsligt vänds allt upp och ned. 
Vad kan vara hemskare än döden? Jo, de våldsamma plågor som kommer att komma. 

Döden kan vara en vän jämfört med att stanna kvar levande i ett helvete på jorden... Det här kräver stort mod och stor vishet att våga fundera vidare på.

Kom in. Kom ut! Sillhövda kyrkogård.



DET SJÄTTE ÄNGELN BLÅSTE I SIN BASUN.

"Då hörde jag en röst från hornen på guldaltaret inför Gud, och den sade till den sjätte ängeln med basunen:

- Släpp loss de fyra änglar som är bundna vid den stora floden Eufrat.

Och de fyra änglar som hade hållits redo för den timmen och den dagen och den månaden och det året släpptes loss för att döda en tredjedel av människorna.

Antalet man i deras ryttarhär var tjugo tusen gånger tio tusen; jag hörde deras antal.
Och så här såg jag hästarna och deras ryttare i min syn: de hade eldröda och blåsvarta och svavelgula harnesk, och hästarna hade huvuden som lejon, och ur deras munnar kom eld och rök och svavel.

En tredjedel av människorna dödades genom dessa tre plågor; elden, röken och svavlet som kom er deras munnar.
Ty hästarnas makt ligger i deras mun och i deras svansar; deras svansar liknar ormar och har huvuden, och med dem vållar de skada.

De andra människorna, de som inte dödades av dessa plågor, omvände sig ändå inte från sina händers verk; från att tillbe demoner och gudabilder av guld, silver, brons, sten och trä som varken kan se eller höra eller gå.

Och de omvände sig inte från sitt mördande eller sin trolldom eller sin otukt eller sina stölder."

Slut citat Uppenbarelseboken kapitel 8 och 9.

Eld, rök och svavel.


Vilka känslor väcker detta hos dig? Vilka tankar får du?
För mig är det fokus på en enda sak, nämligen frågan:
- Gud, vad vill DU?

Det är det enda som är intressant. Jag har hört dåliga predikanter skrämmas med dessa texter i förvänd maktfullkomlighet, men jag tackar Gud att jag blev mer av bibelläsare än lyssnare till svartrocks-förkunnare.

Tidigt i mitt liv har jag fått denna modell att förhålla mig till. Jag vet att Gud har skapat allting och håller allt i sin hand - även det onda som sker. Jag vet att klimatkrisen skall komma - och accelerera - jag är inte rädd och inte ett dugg förvånad. 

Jag vet att laglösheten skall tilltaga och bli än värre.

Jag vet.

Denna insikt från Guds Ord får mig att reagera på samma sätt som Martin Luther sa på 1500-talet:
- Om världen går under imorgon skall jag ändå plantera mitt äppelträd idag.

Det betyder att vi skall fortsätta kämpa för miljön! 

Vi skall fortsätta rädda skogar, plocka upp plast och spökgarn ur haven, fortsätta så utsäde till nya skördar, fortsätta utveckla solenergi och minska utsläppen. 
Och Sancta Garbish fortsätter plocka skräp på trottoaren.

Ska jag rädda dig?


Det kommer inte att hjälpa i långa loppet. Denna värld är dömd att slitas ut "som en klädnad" och gå under.
Men vad är alternativet?

Att plundra allt? Hänge sig åt våld, porr, droger och sockerstinn underhållning?

Nej, det är just här vi prövas.

När Herren säger att han gör "allting nytt", så handlar det om vårt hjärtas förnyelse. I denna bedrövelse ska vi kristna, OCH det judiska folket, göra allt för att lindra plågorna!! Vi skall vara "barmhärtighetens tecken". 
Vi skall gå med budskapet om fred och kärlek till alla folk, via TV-satelliter, radiosändningar, och sociala medier. Vi skall trycka Biblar, berätta om Jesus på gator och torg, dela goda artiklar på Facebook och foton på Instagram med brinnande böner.

I frälsningen och i dopet har Herren fött oss på nytt. I omvändelsen har Jesus gett oss en försoning som tvättar bort allt hat och all hämnd. Läs om Bets från Etiopien i förra inlägget!

Rädda! Befria!


Och man kan fundera på de där färgerna eldröd, blåsvart och svavelgult... Vilken flagga ser ur så? Eller vilken sammanslutning har dessa färger?
Jag undviker all konkret politik, det är inte min uppgift. Men jag undrar likväl.

Vad är det för slags "hästar" som har makt i sin mun och svansar som liknar ormar? Hur skall vi förstå det?
Redan i vår tid tillbedes demoner av olika slag, ofta förklädda som "ljusets ängel". Det har jag skrivit mycket om tidigare. Sök Herren, så länge han låter sig finnas.
Låt dig inte heller förledas av "Positivt tänkande". Där får du inte vara ärlig och erkänna det som är negativt och fel. Det är ett önskeläge för den Onde, som då kan härja fritt!

Det värsta är att ondska inte driver någon till omvändelse. Det gör bara kärleken.

Guds kärlek.

Kom till mig, säger Jesus.



Må du vara tecknad med Guds sigill!

Gå nu in i din kyrka och se om du hittar någon DOMS-ÄNGEL. I Kållered och i Steninge hänger flera stycken!

Innerliga hälsningar från eder bibelläsande bloggerska,

Helene F Sturefelt, V.D.M.

- som gärna skulle vilja hänga uppe i kyrktaket och lyssna till vad församlingen egentligen tänker när de ser dessa himmelska varelser.


Kållered: "Stå upp döda"..


Läs mer:
"Den som segrar" - en kommentar till Uppenbarelseboken av Hans Lindholm. Artos förlag.
"Lammet och odjuret" av Mikael Tellbe. Libris förlag.

Och en oväntad liten tidskrift som uppkäftigt sticker upp:

"Flammor" - profetisk tidskrift, en evangelisk, allkristen tidskrift som verkar för insikt och inspiration med fokus på världshändelser utifrån Bibelns profetiska ord. Därifrån saxade jag några bilder.
Redaktör Holger Nilsson. info@flammor.com
Telefon: 0383 - 161 64.

Läs och bli utmanad. Håll emot, håll med, med framför allt: bed! Be att Guds Ande skall skydda oss alla. Låt inte heller något samfund eller sekt hindra dig från att läsa vad som står.


Basun-ängel. Steninge, Halland.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar