Sidor

UNDER GUDS BESKYDD

Välkommen att dela mina tankar om Tro och Liv!

söndag 9 maj 2021

"KRAFTENS NATT" och Ahmadyya-rörelsen

Bönenatt.


Jag hade svårt att somna i natt. Det var något som påkallade min uppmärksamhet. Ingen fullmåne, inga dumma grannar, inga oljud. Det var något annat... 

När det blir så, knäpper jag händerna och ber. I hjärtat är jag inför Gud, ordlös.
Jag bad tills jag somnade. Kl 02.

Ramadan går mot sin höjdpunkt.

Vi måste försöka förstå varann. Det är nödvändigt att känna till varandras tankesätt för att kunna kommunicera. Jag vill inte ha parallella samhällen där varken språk eller mänskosyn hänger ihop.
Omgiven av muslimer på alla håll - där jag bor, bland vänner och i familjen - anser jag mig ha viss kunskap om det jag nu tänker skriva om. Universitetsstudier i religionshistoria är också ett djupt intresse som jag vill dela med mig av.

Religionshistoria. Mycket viktigt ämne!


Denna fredag, den 7 maj, var den sista fredagen i fastemånaden ramadan. Det var lugnt där jag bor, men svåra upplopp i Jerusalem, där radikala palestinier kastade sten mot bedjande människor. Jag återkommer till detta.

Natten mellan lördag-söndag, 8-9 maj, kallas inom islam för "Kraftens natt". Den här natten tänker man att det finns en speciell möjlighet för Gud att höra deras böner och förlåta deras synder.

Under Kraftens Natt förutsäges människorna deras öde under det kommande året, vem som skall leva och vem som skall dö.
Det sägs att böner och tillbedjan denna natt är mer värda än alla böner och tillbedjan under resten av året. 

Tillbedjan i denna natt.



Den som stannar uppe under denna natt på grund av tro och hopp om belöning, den skall få alla sina synder förlåtna. 
Riktigt så tänker vi inte inom kristendomen. Förlåtelsen är ingen "belöning". Det är nåd, bara nåd. Av kärlek från Gud.

Eftersom de muslimska bönetiderna följer månvarvet - och inte solvarvet - flyttar sig ramadan sakta elva dagar "bakåt". Förra året inföll det i maj, i år i april-maj. Därför vet inte muslimen helt säkert vilken natt som verkligen är denna magiska Kraft-natt.

"Det skall vara en natt av generositet och lycka, varken varm eller kall, solen skall stiga upp svag på morgonen och vara rödaktig".
Det är ju oerhört svårt här i kalla Norden att se sådana tecken. 

Ett fint ord är att under "Kraftens natt kommer det att vara fler änglar på jorden än jordens alla stenar".
Det kan behövas!!

Fler änglar än stenar.



Det är "Allmaktens natt" och "Ödets natt".

Jag har slagit upp min stora Koran - på svenska - och läser Sura 97 (kapitel) då muslimerna tänker sig att den första uppenbarelsen kom till Muhammed, genom ängeln Gabriel:

                SURA 97

I GUDS, DEN BARMHÄRTIGE FÖRBARMARENS NAMN!

VI HAVA FÖRVISSO SÄNT DEN NED UNDER ALLMÄAKTENS NATT.
VET DU OCK, VAD ALLMAKTENS NATT ÄR?
ALLMAKTENS NATT ÄR FÖRMER ÄN TUSEN MÅNADER.
I DEN STIGA ÄNGLARNA OCH ANDEN PÅ SIN HERRES TILLSKYNDELSE NED FÖR ALLEHANDA VÄRV.
DÅ RÅDER FRID TILL MORGONRODNADENS UPPGÅNG.

Sura 97.

"Anden" syftar troligen på ängeln Gabriel (Jibril); att freden skall vara säkrad just då så att satan (Shaytan) inte kan göra något ont.

Tyvärr blev det inte alls så.

Koranen, på svenska.


Svenska medier har inte rapporterat vad som hände på Tempelberget, men du kan se en video (på Facebook) av Hananya Naftali, som rapporterar inifrån Israel.

Radikala palestinier samlade sten inne i Al Aqsa-moskén, och använde sin heliga plats till att kasta dessa besinningslöst mot poliser och bedjande människor. 
Poliskåren i Israel består av judar, muslimer, kristna och druser. Tillsammans skyddar de ALLA som bor i landet.
Att kasta sten mot dem, från sin heliga plats, är både brottsligt och djupt hädiskt mot en helig plats.

Problemet är inte judar kontra muslimer, de är inte fiender. Problemet är de radikala palestinierna, som är mer fyllda av hat till Israel än vad de har kärlek till sitt eget folk. De matas i skolorna med hat, de fostras av äldre att hata judar, mörka delar av ideologin lyfts fram och göder hatet. 
Det är detta som är den stora faran!

När de kastat sina stenar flydde de in i moskén. När polisen kommer för att gripa dem, flyttar de fokus och skriker att det är polisen som skändar deras heliga plats. Det är så retoriken byggs upp.

Hananya Naftali kallar de radikala palestinierna för "Pallywood" eftersom de är experter på att filma de upplopp de orsakar, men skyller andra för...
Dessa filmer distribueras sedan till väst, och är en av orsakerna till att vi är så indoktrinerade med den palestinsk vinkeln.

De radikala palestinierna anklagar Israel för attacken, men de har bara försvarat sig mot vad de radikala satte igång, för att skydda befolkningen. Precis så gör småbarnen i första klass när de ser till att de större eleverna i femman får skulden...

Dessa palestinier är långtungade lögnare! De är förhoppningsvis inga riktiga muslimer, likväl visas bilder på hur de sitter inne i Al Aqsa-moskén med sina stenar framför sig.

Det händer ofta att palestinier mördas av andra palestinier, men det får vi inte heller veta i vår nyhetsrapportering - för det passar inte in i den bilden vi är matade med.
Exempel: Maryam al Takouri mördades när hon var på väg hem i östra Jerusalem när en kula träffade henne. Den kom från internt stridande araber i kvarteret.

Böner, böner!


Hananya Naftali berättar också om de 280.000 palestinska flyktingarna i Syrien som de de radikala muslimska palestinierna inte bryr sig ett dugg om alls. De lever för sitt hat mot Israel.
De är en skam för mänskligheten. 
Dessa radikala män har inte förstått vad "Kraftens Natt" var tänkt att betyda.

De missbrukar Allahs kraft, de missbrukar sitt folks förtroende och de missbrukar den religion som många kallar Hatets Religion. Här finns ingen fred bland dem. 
De stannade inte vid Sura 97 utan fortsätter läsa Sura 98, vers 5:

DE, SOM ÄR OTROGNA, BÅDE DE SOM FÅTT SKRIFTEN OCH MÅNGGUDADYRKARNA, ÄRO FÖRVISSO HEMFALLNA ÅT HELVETETS ELD ATT DÄR EVINNERLIGEN FÖRBLIVA.
DESSA ÄR DE SÄMSTA VARELSERNA.
Sura 98:5.

Ahmadyya-rörelsen i Hamburg.


Det finns en mycket fin bönerörelse som är engagerade under ramadan. 
Det började 1992 med en grupp missionsledare i Mellanöstern, där de fick stor nöd för den muslimska världen. De ville nå ut med Guds kärlek, och började forma en böneguide för att på ett gott sätt be för muslimer.

I år, 2021, ligger fokus på muslimska städer. Den 8 maj bad hundratusentals kristna världen över för muslimer i Hamburg.
Där finns ca 90.000 muslimer, var av hälften tillhör Ahamdyya-rörelsen. Det är en muslimsk reformrörelse som startade i Punjab i slutet av 1800-talet.

Grundaren för Ahmadyya-rörelsen hävdade att han var en profet som Gud hade skickat för att reformera islam. Hans påstående var mycket kontroversiellt och snart blev hans anhängare förföljda i Sydasien, och många flydde till väst, bland annat till Hamburg.

Karim, en ung man från Pakistan, berättar att Ahmadyya-rörelsens nuvarande andliga ledare varje vecka håller att fredagstal via satellit.
Ahmadyya-rörelsens motto är:

"Älska alla. Hata ingen".

Och det försöker de visa aktivt i Hamburg genom att varje nyårsdag rensa upp skräp, liksom att vara aktiva blodgivare, för att bidraga till landet där de bor.




Jag har under ramadan läst Koranen till och från. Det är en mycket svår bok med flera motsägelser och många hot om straff. När jag kom till Sura 61 såg jag versen som inspirerade mannen i Punjab:

ÄN NÄR JESUS, MARIAS SON, SADE:
- ISRAELS BARN, JAG ÄR SÄND AV GUD TILL EDER ATT BEKRÄFTA DEN TORÁ SOM KOMMIT FÖRE MIG (så långt är allt väl) OCH BEBÅDA EN APOSTEL SOM SKALL KOMMA EFTER MIG OCH VARS NAMN ÄR AHMED.
Sura 61:6

Vad är detta??

Men Mizra Ghulám Ahmad, 1835-1908, upplevde att det var honom som Allah kallade.
Han fick sin första uppenbarelse 1870 och drog slutsatsen att han var den Messias som både kristendomen och islam väntade på.

?? Vi väntar ingen Messias. Jesus är Messias och har redan uppfyllt allt. Däremot väntar vi att han skall komma tillbaka...
Men denne Mizra Ghulan Ahamd menar att Jesus förutsade i Sura 61:6 att det var han i Punjab som skulle komma, inte Muhammed... Dessutom menade Mizra att han var svaret på förutsägelserna även i zoroastrismen, hinduismen och buddhismen....

Utsläcker livstörsten.


Ahmads predikningar var mycket kontroversiella. 
Mot de ortodoxa muslimerna menade han att denne Messias inte var en militär ledare som skulle leda en blodig jihad... (det är klart att de retade sig på det! Muhammed hade mycket blod på sina händer från de strider han deltagit i).
Denne Ahmed-Messias var en budbärare av FRED och skulle uppfylla alla religioners längtan efter en Fridsfurste.

Ahmed tyckte inte heller om den mekaniska utlevelsen av ritualerna. Där påminner han faktiskt lite om Luther...

Sedan ger han kristendomen en känga:
Jesus dog inte på korset, påstod han. Istället blev han helbrägdagjord av mirakulösa salvor som läkte hans spikskador. 
Därefter vandrade Jesus frisk mot öster för att leta upp Israels tio försvunna stammar...

Ahmed menar att Jesus sedan dog 120 år gammal i Kashmir och ligger begravd i Srinagar under namnet Yús Àsaf.
Med denna uppfattning tänkte Ahmed att västerlandet skulle finna islam genom honom.

Hänger du med?

Dessa Ahmadyya-anhängare finns alltså bland annat i Hamburg. En sådan religionsförvirring gör det inte lätt att kommunicera. Likväl är det nödvändigt att lära känna varandras uppfattningar, för att kunna mötas.

Böne-app.

Så, varför hade jag så svårt att somna igår?

Precis som den unge Samuel i Gamla Testamentet blev väckt av Herren, så blir jag också det ibland. För att bedja.
I de goda muslimernas ärliga bön att finna en nådig Gud, var jag med några timmar. 
Men Gud nås inte genom goda gärningar. Den vägen är omöjlig för oss att gå. 
Min bön var och är att varje ärlig bedjare skall få möta Jesus Kristus, som är de ende som uppfyllt alla krav - både det lagen och kärleken säger!

Genom att ge sitt liv på korset har Jesus försonat varje muslim, ahmadyya-anhängare, ateist och svenne med sitt dyrbara blod! I denna nåd är vi var och en befriade. Jesus förlåter människans synder på grund av denna försoning. Det är kärlek!

Så låt oss fortsätta bedja för den muslimska världen i allmänhet, och om trygga gränser runt Israel i synnerhet!! Må hatet försvinna! Må Shaytan dra åt helvete!! Där han hör hemma.
Må änglarna vara fler än jordens alla stenar.

30 dagar i bön för den muslimska världen.


Denna bönerörelse är en av de största i världen.
Läs mer här:
www.worldprayerguides.org

Jag är oerhört stolt att få vara del i detta bönearbete - även om det innebär att jag måste vaka en stund på natten...
Det som dock gör mig mycket ledsen - förutom de radikala palestiniernas blinda hat - är att Svenska kyrkan inte finns med som samarbetspartner i denna 30-dagars bönerörelse. Vilken slutsats skall jag dra av det?
Jag gråter dubbla sorters tårar.

Varför är inte Svenska kyrkan med?



Se till att ladda ner deras app.

Tänk om en liten app kunde skapa den frid och fred vi alla längtar efter...

I Jesu namn, amen!
H F S.  V.D.M.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar