Sidor

UNDER GUDS BESKYDD

Välkommen att dela mina tankar om Tro och Liv!

fredag 21 maj 2021

BARN I SKOTTLINJEN


Tänk dig raketbeskjutning från Danmark...


Nu ska vi tala om något riktigt svårt. Länge tog jag parti för den sida som massmedia rapporterade om. Men sakta byttes fokus, av flera anledningar.

Det handlar om konflikten mellan palestinier och israeler. Jag skall endast skriva om det vi senaste hört om - inte om gränser eller statsbildning. 

Jag har varit på plats i Israel tre gånger, jag har kontakter där - både judar, kristna och muslimer. Jag läser nyhetsrapportering inifrån, det som svensk media inte tar in, refuserat av vänsterpolitik. Detta är illa. 

Striderna måste upphöra.


Det har varit tio dagars väpnad konflikt i maj månad, där palestinier beskjutit raketer från Gaza mot Israel. 
Israel har svarat med att eliminera dessa raketer med sitt Iron Dome-system, och sedan riktat sitt försvar mot att oskadliggöra fästet för beskjutningarna.

Nu vill jag att du funderar på varför vi ofta får se palestinska barn på nyhetssändningarna, men aldrig några israeliska barn?
Svaret är tyvärr detta:

- terrororganisationen Hamas ställer sitt eget folk längst fram i skottlinjen, framför allt kvinnor och barn.
Varför? Då vinner de omvärldens sympati, för blir så upprörda över skadade barn (ja!) att vi inte hinner tänka på vad de gör där...

- Israel har tvärtom placerat kvinnor och barn i skyddsrummen. De är inte i skottlinjen.
Därför ser vi sällan skadade israeliska barn eller kvinnor.

Utrym byggnaden först.


Varför är det så?
Jo, palestiniernas hat mot Israel är så stort att de är beredda att offra sina egna. Inget pris är för högt för att utrota judarna. Kärleken till det egna folket är inte särskilt stor.
Det vi bevittnar är en muslimsk form av nazism.

Hur kan vi stämma in i den hatkören? Har vi inte lärt oss någonting av andra världskrigets utrotningsläger? Hur kan Sverige fortsätta ge bidrag till den palestinska terrorrörelsen, som uppmuntrar död, inte liv?

Försvar. Inte anfall.


Jag vill dela några tankar ur en artikel skriven av Roar Sörensen, masterutbildad vid Hebrew University. Han har arbetat med Israelfrågor sedan 2001 och talar hebreiska flytande. Roar Sörensen är ledare för organisationen Israel Next, israelnext.com.
Jag citerar:

"Bägge sidor lider - men bara en bär ansvaret."

Varför bombade Israels försvar (IDF) en stor byggnad? Jo, det var högkvarteret för Hamas. 
Israel ville inte skada några människor, därför varnade de en timmer före så att de kunde utrymma byggnaden.

"Sedan 2014 har Hamas ingenjörer använt hela sin intellektuella kapacitet att bygga större och mer exakta raketer som kan leda till det mål som finns uttryckt i deras grunddokument:

"Israel existerar och kommer att fortsätta existera tills islam utplånar det".

Hatet måste stoppas.

"Det finns primärt fyra vägar in i Israel: på marken, under marken, i luften och i vattnet, skriver Roar Sörensen. Hamas försöker ta sig in på alla fyra sätt. Israel har byggt ett staket ovan och - till Hamas frustration - en mur även under mark!"

"Enligt israeliska källor använder Hamas 55-70% av Gazas budget på sin terrorinfrastruktur."

När jag senast var i Israel frågade jag vår arabiske, muslimske bussförare varför han bodde i Jerusalem och inte i sitt hemland. Han svarade:

- Det går inte att bo där. Alla pengar läggs på vapen. Det finns knappt något fungerande samhälle. Skolor, vägar, sjukhus är inte prioriterade. Där finns ingen religionsfrihet. Allt är övervakat, utan demokrati. Men här i Israel har jag medborgskap och samhället fungerar, med hög vetenskaplig nivå och god infrastruktur.

Denne muslimske man kritiserade det system han själv är uppvuxen i, och fortsatte:

- Vi lärde oss hata judar i skolan, men jag förstod aldrig varför. Här i Jerusalem lever jag i fred med alla.

Högt pris.


Roar Sörensen skriver:

"Hamas har hundratals kilometer långa underjordiska tunnlar med vapenlager, planeringsrum, kommandocentraler som enbart tjänar terroristerna, inte civilbefolkningen. Detta kostar enorma summor pengar."

Sverige är med och bidrar till deras hatkrig. Hur är det möjligt!!

Roar s fortsätter:

"Tre dagar innan Hamas valde att starta den nuvarande konflikten, talade en av deras politiska ledare Fathi Hamad vid en demonstration i Gaza. Han uppmanade Jerusalems araber att:
- vi vill att ni skär huvudena av judarna med knivar. Med din egen hand, skär är deras halspulsåder här. Köp en kniv, slipa den, sätt den här och bara skär av. Det kostar bara fem shekel".

Beskydd!


Dessa ledare stöttar svenska politiker. Vad har hänt med oss??
Göran Persson uppmanade svenskarna att inte glömma förintelsen och judeutrotningen - "Om detta må ni tala". Men Stefan Lövéns regering säger ingenting mot detta muslimska hat mot judarna. Varför?
I ett tidigare inlägg har jag skrivit de citat från Koranen som ligger till grund för islams tillåtelse att döda.

Roar Sörensen skriver:
"Trots allt detta väljer media att fokusera på Israels aktioner, vars enda mål är att slå ut terrorister och deras vapen."

Israel Defense Force.


Inte att döda människor, och absolut inte kvinnor och barn! Israel har ingen hat politik. Det enda de gör är att försvara sig.

När EU skulle rösta om detta - ifall Israel skulle försvara sig - var det bara Ungern som var för. Alla andra länder ville göra det möjligt att stoppa Israels försvar av sig själva... Hur är det möjligt??
Rätten till försvar är inskriven!
Men inte rätten till anfall...

"Under denna konflikt är Österrike, Tjeckien och Slovakien hissat den israeliska flaggan till stöd, på officiella byggnader. Det finns hopp för den moraliska klarsynen, trots allt."

Rätten att försvara sig?


Vi som är uppvuxna i trygga dagis-Sverige har mycket svårt att tro att någon kan vara så ondskefull som Hamas. Vi förstår inte krigets härskarteknik, "fredsskadade" som vi är...
Tillåt dig själv att tänka andra tankar.

Hamas uttalade mål är alltså att utrota Israel.
Detta handlar inte om gränser eller land - de palestinska muslimerna kommer inte vara nöjda förrän varenda jude är död - oavsett hur mycket land Israel än skulle ge dem!!!

Och du behöver bara ha en gnutta psykologisk kunskap för att veta att den som har hatat inte bara kan ändra sig, när hatobjektet är borta. Hatet är ett sätt att leva. Man andas hat. 
Att leva utan att hata är en oerhört svår omvändelse. Det behöver varje hatande palestinier börja av sig på redan nu...
Ingen kan leva med hat hela tiden. Det är att döda sig själv inifrån. En slags psykologisk självmordsbombare... 

Jasså Kina är djupt oroad...



Ta bort vapnen från Gaza = kriget upphör.
Låt vapnen vara kvar i Israel = kriget upphör. Det har ingen anfallspolitik.

Fred i Mellanöstern!
Shalom över Israel. Frälsning till alla som hatar. 
Jag väljer att lida med det israeliska folket.

Israels folk, ständigt i förföljelse.



Helene F S. 
- religionshistoriker, i bön för denna konflikts lösning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar