Sidor

UNDER GUDS BESKYDD

Välkommen att dela mina tankar om Tro och Liv!

måndag 14 september 2020

ANDLIGA SÅNGER - Ulvsmåla


Glädje på Ulvsmålafestivalen!

Välkommen till Andliga sånger, utsänt på radio Sölvesborg, 92,0 MHz.

Detta avsnitt tar dig med till Ulvsmåla-festivalen och dansbandsveckorna som förgyllde sensommaren under några år, från 2003 till 2011 (rätt årtal?). Säkert är det flera av er lyssnare i Blekinge som känner till Caroline och Thomas Broström - det var han som hade "Blommans Orkester" en gång.

Nu är de ute och spelar och sjunger under namnet "Glories". Ofta använder de välkända schlagerlåtar och sätter nya texter, med glädjen från Guds frälsning. 

Jag skrev en andaktsbok utifrån de dansband som gästade festivalen. På baksidan skriver Thomas Deutgen - f.d. programledare för "I afton dans" på radio P4:

- Kan man blanda böner med bugg, frälsning med foxtrot? Vid en första anblick torde det vara svårt, men vid en närmare titt så hör faktiskt världarna ihop!

Målle, Helene, Leif "Loket" och Caroline.


Klicka på den blå noten, så sätter programmet igång!



                              MUSIKLISTA:

CICCIE PERNVEDEN MALM: "Det sjunger i själen och hjärtat".

BLOMMANZ från CD'n "Jag har beslutat att följa Jesus": "Han är min sång och min glädje" "Blame it on the Bossa Nova/ Jesus kom till mig".

GLORIES från CD'n "Ja jag vet, jag längtar" (2016): "Jag vill hellre Jesus än silver och guld", "Härligt löst och fri", yngste sonen Isaac sjunger "Jesus älskar alla barnen".

GLORIES från CD'n "Vi ska mötas igen" (2019): dottern Nellie sjunger "Himlen är oskyldigt blå", Caroline sjunger en översättning av "Du är min man" med texten "Du är mitt barn" - sången blir mycket bättre!

THOMAS BROSTRÖM från CD'n med dragspelsmusik "Här är mitt liv" (2019): "Den ene röd, den andra vit", "Min älskling du är som en ros" där Caroline reciterar en text, samt "Blue Spanish eyes".

GLORIES från CD'n "Psalmsånger" (2015)

Psalmer i dansbandstappning.

CALLE & TOYE och THOMAS från CD'n "Jubileums-CD 25 år": "En vanlig dag", som är en mjukare variant av psalm 352 i psalmboken - en fin text av Anders Frostensson och krånglig melodi av en musikhistoriker vid namn Parry.

Vid andakten spelar jag Parrys originalmelodi på min melodika - det låter riktigt fint, men är inte så lätt att sjunga unisont.

Calle och Toye var med den kvällen på Öland då Thomas blev frälst... Lyssna en bit i in programmet. 

Jag har också beskrivit det i boken "Ulvsmålafestivalens tankebok - prästen tänker i tältet". Den går att beställa via mail till helene.f.sturefelt@live.se

Andra kontaktuppgifter: Calle Malmstedt och Torgny Josefsson: toymixed@yahoo.se

Beställning av Thomas Broström: 0760 - 333 939. www.glories.se

Och om du vill komma i kontakt med oss på närradion i Sölvesborg, så lyssnar vi av telefonsvararen då och då. Läs in namn och meddelande, så hörs vi! Tel: 0456 - 157 10.

Thomas och Caroline Broström.


De bästa hälsningar från dansbandsprästen Helene F Sturefelt, som minns med tacksamhet varje kväll av glädje i tältet i Ulvsmåla!

P.S. Programmet spelades in i januari 2020 och jag är mycket förkyld, med hostningar och harklingar som plågade mig. Hörs det?

Så skrev Christer Peters, Git Persson och Thomas Deutgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar