Sidor

UNDER GUDS BESKYDD

Välkommen att dela mina tankar om Tro och Liv!

onsdag 10 februari 2010

BRÖLLOPSMÄSSAN


Nu är det snart dags för bröllopsmässa på Marinmuseet igen. Centrumföreningen är verkligen aktiv. Och vi i Svenska Kyrkan är en självklar del av detta!
Jag har haft glädjen att få träffa brudparet som ska gifta sig "live" i galjonshallen på lördag. (är inte alla bröllop "live"...? hm..)

Marinmuseet är en fantastisk miljö att vara i. Vi från Karlskrona Stadsförsamling kommer att ha en monter i galjonshallen precis under "ÄRAN" - nej det är inte Jesus - med segerkransen.
Vår brudkrona kommer att visas - tyvärr är det inte många som kan bära den nu för tiden, eftersom den har ett symbolspråk som vi inte längre uppfyller...
Passa på att prata lite historia med vår suveräne kyrkvaktmästare Inge!

Vi kommer också ta med oss vigselbevis, lathund för vad du ska tänka på inför vigseln i kyrkan, inträdesblanketter för er som åter vill bli medlemmar...
För det är ju så att det är bara om man är medlem i Svenska Kyrkan som man får gifta sig där.
- Orättvist!
- Inte alls, kära du, var och en tar konsekvenserna av sitt beslut. Och man kan ju alltid ändra sig, som sagt. Det välkomnar vi.

Vi kommer att ha en kyrklig vigsel på Marinmuseet. Det betyder att kyrkan kommer dit där folket är. Vi bygger ett enkelt altare med krucifix och vit duk. Kantorn kommer att vara på plats vid flygeln.
Tänk att få blicka ut över skärgården och sjunga dessa två fina psalmer:
- Guds kärlek är som stranden...
- Vi lyfter våra hjärtan till Dig, O Fader vår..."

Jag önskar Ola och Anja mycket lycka och välsignelse på livsresan!

Vi ses.
Helene Sturefelt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar