Sidor

UNDER GUDS BESKYDD

Välkommen att dela mina tankar om Tro och Liv!

lördag 23 januari 2010

PRINSESSBRÖLLOP



Det spelar ingen roll om vi är royalister eller inte, men ett prinsessbröllop är stort!
Kronprinsessan kan säkert inspirera många till att komma till skott att fördjupa sin samhörighet genom att gifta sig.
CENTRUMFÖRENINGEN i Karlskrona har många roliga idéer. Nu vill de skapa en kärleksvecka i juni "LOVE IS IN THE AIR" då staden ska fyllas med romantik och konserter. Självklart samarbetar de med oss i Svenska Kyrkan. Vi planerar för möjligheterna med enkla "snabb-vigslar" för er som har fokus på själva äktenskapet men inte vill ha bekymmer med klänningar och stor middag... Dock måste alla papper vara klara och planeringen god. Hör av er om ni är intresserade.

Läs mer på Kyrkans Tidnings sida!

http://www.kyrkanstidning.com/nyheter/datum/snabbvigslar_samtidigt_som_prinsessbrollop_0_12723.news.aspx

- Det spelar väl ingen roll om man gifter sig eller inte?
- Jo, det gör det! Äktenskapet innehåller en juridik som samboskapet inte har. När kris och problem kommer, har äktenskapet mycket större skydd och hjälp att erbjuda.

Tillbaka till "kärleksveckan":
Vi kommer att erbjuda möjligheten att förnya vigsellöftena för er som varit gifta ett tag.
Under 15 års tid har jag arbetat fram en gudstjänstform som heter KÄRLEKENS LOV. 
Då lyfter vi fram Kärlekens Glöd, Kärlekens Sprickor och Kärlekens Källa - som är Gud. Härlig bröllopsmusik och fina solister brukar vara med. Och mitt i allt ihop kommer höjdpunkten: brudkronan höjs, alla reser sig upp (och förblir stående i bänkarna), tar sin älskade i hand, och stämmer in i vigsellöftena:

- JAG VILL ÄLSKA DIG
DELA GLÄDJE OCH SORG MED DIG
OCH VARA DIG TROGEN
SÅ LÄNGE JAG LEVER!

Det är oerhört fint!

Karlskrona Centrumförening arrangerar dessutom en "Bröllopsmässa" lördagen den 13 februari på Marinmuseet. Det är sannerligen ett jippo - en fröjd för ögat, men plånboken gråter... om man tänker att man vill ha ett "jättebröllop"...
Därför vill jag gärna vara en motvikt till det, så att inte själva äktenskapet försvinner bland all tyll och vackra blommor...
Denna lördag blir det ett "live-bröllop" i Galjonshallen, där ett par viger sig inför både släkt och stor publik. Välkommen du också!
Min enkla blogg kommer då att fyllas extra mycket med kärlek - som går tvärs igenom alla religioner och andra tillhörigheter.

Hjärtliga hälsningar!
Helene Sturefelt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar