Sidor

UNDER GUDS BESKYDD

Välkommen att dela mina tankar om Tro och Liv!

lördag 5 december 2009

AV-SLÖJAD...


Ta av dig mössan! Kepsen av tack. Dölj inte ditt ansikte!
Slöja, sjal, burka...
- Vi syns!
Nej, du syns inte, du har gömt dig bakom ditt tygstycke.
Men jag hoppas att vi SES!...

När jag var ute och gick, såg jag några klädesplagg slängda på marken. Jag skulle gena över järnvägsspåret - jag vet att man inte ska det! - och blev stående och tittade på tygstyckena. En tröja, ett par byxor och en sjal... Vad har hänt här? Jag stod kvar länge och funderade kring det livsöde som låg framför mina fötter på den kalla marken. Det var alldeles uppenbart en muslimsk flicka som som slängt sina kläder där. Varför? Konflikt hemma? Att leva i Sverige bland svenska kompisar men ha helt andra koder innan för familjedörren. Så svårt det måste vara.
När jag lyfte blicken för att fortsätta gå, glömde jag se mig för - jag hade varit långt bort i tanken under flera minuter - jag hörde tåget tuta... Gode Gud ska jag springa eller stanna.... ?
Flickans livsöde fick mig helt ur balans. Tanken strejkade. Jag sprang över spåren, och hade sekunderna på min sida. Mer var det inte...

Med bultande hjärta var jag över på andra sidan. Tårarna kom, inte bara för min skull utan för flickans skull.
Hon ville inte bära sin sjal - hon hade av-slöjat sig där...

"Let your hair hang down" skvalar det från radion. Låt ditt hår hänga ned, ja låt det blåsa i vinden! Läs om lattiz på hennes blogg, hur hon kämpar med sina världar! Gå in på hennes blogg THE TRUTH ABOUT THE LIES. Sökord är lattiz.

När Nya Testamentet talar om UPPENBARELSE så handlar det just om att AV-SLÖJA. Gud avslöjar sin plan för mänskligheten, det som länge varit dolt ska nu bli synligt. Paulus skriver:

"... jag vill att ni ska styrkas i era hjärtan, förenas i kärlek och nå fram till hela den djupa och rika insikt som är kunskapen om Guds hemlighet; Kristus, i honom finns vishetens och kunskapens alla skatter gömda."
Kolosserbrevet kap 2:2-3.

Gud döljer inte sitt hjärta för oss. Gud döljer inte sina avsikter. Nej, Gud låter sig bli tydlig och av-slöjad genom Jesus Kristus, som var Sann Människa och är Sann Gud. Hela hans liv visade att Gud vill älska oss tillbaka, det gäller muslimer, buddhister och oss ALLA.

Nu kanske det är dags för min att av-slöja vem jag är...
Nej, ni vet nog.

Eder tillgivna, Helene Sturefelt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar