Sidor

UNDER GUDS BESKYDD

Välkommen att dela mina tankar om Tro och Liv!

lördag 28 augusti 2021

BILDERNA TALAR, Norea


Jag var ute och cyklade på Listerlandet. Ryssberget låg tungs i bakgrunden och marken var vattenmättad.
Den nya dragningen av E22 går rakt igenom bördig mark, där sjön Vesan får allt att växa frodigt.

Ser du lastbilen där borta?

Den får illustrera den första bönen som bönegrupperna i Women of Hope skickat in för augusti månad.
Att fly för sitt liv... Käre Gud, låt dem få uppleva kärlek mitt i sin smärta, så att inte hämndbegären tar dem!
Det ber jag även för oss som i vår trygga värld gnäller över småsaker.


Fred och samförstånd.


När man ber för svåra situationer är det så lätt att man fokuserar på de negativa orden. I värsta fall ser man inte att bönen har ett annat fokus...

Allas våra relationer har påfrestats under pandemin. Det har inte alltid doftat av viol i hemmen. Men då får vi backa, skapa utrymme, försöka samtala och hitta ärligheten.

I bönen lyfter vi blicken mot Gud som smälter om våra hjärtan och fyller oss med frid och fred. Du glömde väl inte läsa orden med vit text längst ned vid violerna?


Kungsleden, 2009.


Detta foto är ett av de mest dramatiska jag har tagit... Vi pilgrimsvandrade på Kungsleden, Dag Hammarskjölds led mellan Abisko och Nikkaloukta. Denna enorma snödriva har legat där, år efter år... städse kall och frusen.

Men hur länge till??

Klimatförändringarna är så illa att denna jättedriva förmodligen är borta för länge sedan.

Skriften säger: Ingen som tror på Honom skall stå där med skam. Men att tro utan att visa det i handling gör nu att vi alla måste skämmas...

Bönen handlar om Grönland, där olika grupper inte accepterar varandra. Samma visa överallt...

Kungsängslilja.

Många som känner mig kan se mig krypa i rabatter i jakten på en fin bild... Titta här vilket ljus solen målade över den rutiga (!) kungsängsliljan!

Den som inte tror på tomteverkstadens schackrutiga färg har inte sett denna blomster!

Nåväl, att arbeta för enhet i ett land är det svåraste som finns. Splittring skadar. Vad är det som enar en nation? Vad förenar människor?

Värderingar är olika. Livsåskådningar är olika. Mänskosynen är olika. Synen på naturen som resurs är olika. Ekonomiska möjligheter är olika. Suck, livet är verkligen rutigt.. Gud, ge oss kärlek till varandra!



Mitt i bokskogen ligger den här fridfulla lilla sjön. Bilden talar om den sinnesfrid som bara Jesus Kristus kan ge. Frid utan försoning finns inte. Bryggan ligger där som en möjlighet att gå från mörker till ljus.

Evangelisten Johannes hade själv upplevt hur Sonen, Jesus Guds son, befriat honom från allt som kan binda en människa inuti: rädsla, skam och skuld... Han fick en direkt fråga av Jesus:

- Älskar du mig?

- Ja, Herre, du vet att jag har dig kär.

Pröva att svara så som Johannes gjorde... Denna bön riktas nu över Japan. Women of Hope har fått denna bönen insänt, som ett rop på hjälp.

Restaurering.

När vi tar upp kollekt i kyrkan så går det alltid till någon form av hjälparbete. Vi har inga TV-galor. I tysthet ger många sin gåva. 

Här kommer en bön för Kroatien. Vi orkar inte veta alla naturkatastrofer... Har det varit jordbävning där också? Men visst, vi ber och vi ger. Klosterkyrkan i Vadstena fick stå som modell i denna bön.

Och någon sa att Jesus är den stora Reparatören...

Enhet.

På min cykeltur genom Listerlandet kom jag till en äng med blåklint. Jag tappade andan av dess skönhet, stannade och umgicks med det blåaste blåa. Som du ser är himlen lite gråmulen - det var mycket ovanligt denna heta sommar 2021 - och just därför blev blåklinten så lysande blå.

Denna bön kommer från Finland, om gott samarbete mellan samfund och församlingar. Guds folk skall inte misstro varandra. I så fall har maktlystnaden letat sig in...

Lyssnare.

Misisonsorganisationen Norea samarbetar med Trans World Radio, som sänder kristna program till upprättelse för många.

Kan du hitta dem på nätet?

Tekniken är just nu den snabbaste vägen för missionen, med det glada budskapet. Men det enskilda mötet med en människa är det vackraste. Dock, pandemin hindrar oss fortfarande att komma varandra nära - oavsett hur många sprutor vi fått!

Fysisk distans, men hjärtlig värme, det önskar vi varandra.

Detta var den sista bönebilden för denna gång. Följ oss gärna på Instagram med den krångliga adressen: twrwomenofhopesverige. Då dyker den här fina symbolen upp:



Varma bönehälsningar!

Helene F Sturefelt,

- cyklande amatörfotograf och förebedjare.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar