Sidor

UNDER GUDS BESKYDD

Välkommen att dela mina tankar om Tro och Liv!

söndag 12 december 2010

SAFFRANS-KAKA


Ingen jäst hemma?
Dålig planering... Har du inte hunnit baka lussebullar?
Inte jag heller.

Lugn, jag hjälper dig.
Har du bakpulver hemma? Och saffran? Då ordnar det sig.

Här kommer STURELLAS SAFFRANSKAKA:

3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl socker
1 dl russin
Blandas med 3 tsk bakpulver och 1 kuvert saffran.

Tillsätt 2 dl mjölk eller fil och 1 ägg.
100 gram smält smör.
Det blir ännu bättre om du river i ett gammalt äpple, det gör kakan saftig.

Rör samman smeten, den är ganska kletig.

Smörj och bröa en form. Jag tar ibland mannagryn istället för ströbröd.
Häll i smeten.
Dekorera med pärlsocker - gärna rosa!

Grädda i ugn 200 grader knappt 30 min.

Dålig skärpa...  men inte i smaken!

Min saffranskaka är matig och krämig.
Och går snabbt att tillaga.

Den kan njutas både till tekoppen vid frukosten eller till eftermiddagskaffet med tända ljus.
Nej, inte Lucifer!
Bara vanliga snälla ljus.

Sockerbagaren Helene Sturefelt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar