Sidor

UNDER GUDS BESKYDD

Välkommen att dela mina tankar om Tro och Liv!

lördag 7 augusti 2010

PIRATEN FALKVINGE

Rick Falkvinge i PiratPartiet hävdar nu så envist rätten att få inneha vilken information som helst, att han går över lik, barnlik...
Censurens vara eller icke vara handlar om i vilket sammanhang man befinner sig i.
Cencuren i sig är varken ond eller god, men den är tänkt att användas som skydd mot skadliga beteenden.

I totalitära länder används censur för att skydda maktens position, inte den lilla människans rätt att berätta vad hon ser.
I fria, västerländska länder har vi ett helt annat problem. Yttrandefriheten har lämnat sin grund, den värdegrund att det var självklart att respektera varje människas värde och integritet.


Jag höll på att köra i diket när jag på radion hörde Rick Falkvinge säga att man inte bör inskränka någon kulturyttring och att förbjuda barnporr skulle vara en sådan inskränkning.

Här är PiratPartiets blogg: Läs själv.
http://rickfalkvinge.se/2010/08/03/forssbergs-elfenbenstorn/

Att driva en åsikt in absurdum, bara för att hävda sin rätt, skapar ett samhälle som är gränslöst, utan skydd för sina medborgare.
Visst, om vi alla vore goda och kärleksfulla, då skulle många dumheter inte ens uppstå.
Men nu är det ju inte så.

En arg röst säger:
- PiratPartiet består av sexualliberaler som hävdar pedofilers rätt att titta på barnporr.
En annan röst säger:
- Det är olyckligt att PP´s åsikter att vilken info som helst ska vara tillåten att samla på drog in även barnporr. Rick dementerade visserligen detta, men det gav ingen bra bild av PP.

I en värld som svälter, brinner (Ryssland) och översvämmas (Pakistan) känns det som ett lyxproblem när vi tar tid att bråka som småbarn vad vi ska titta på på internet... Det känns som baksidan av kunskapens träd. De goda frukterna (internet som ett kommunikationsmedel) har blivit ruttna frukter.


JESUS SÄGER:
- Tag er till vara för de falska profeterna! De kommer till er i fårakläder, men invärtes är de rovlystna vargar. Av deras frukt skall ni känna dem.. Ett gott träd kan icke bära dålig frukt och ett dåligt träd kan icke bära god frukt.
Bergspredikan, Matteus 7:15

Min tanke går till de djävlar som utnyttjar barnen. Om sådana träd säger Jesus:
- Varje träd som icke bär god frukt, hugges ned och kastas i elden. Alltså skall ni känna dem av deras frukt.

Och min bön går till alla de barn som säljs som sexslavar, lurade att de skall få det "bättre"... Min bön går till ECPAT som arbetar med att rädda dessa barn.
Om PiratPartiet har någon trovärdighet, så kan de se till att gå med i det hjälparbetet, omedelbart!

Gråt med Gud.
Helene Sturefelt

2 kommentarer:

  1. Jag vill kommentera om god och dålig frukt:

    Att differentiera, Den historiska människan hette Ribi Yehoshua. Han föddes i Betlehem av Miriam och Yoseiph (försvenskat till Josef) 7 år f.v.t. Han blev dödad av romarna 30 år v.t.”synagogor”. Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”. Ribi Yehoshua var Messias.

    Ribi Yehoshuas ursprungliga undervisning var i enlighet med ”Moseböckerna” och den förvrängdes sedan av hellenister. Den förvrängda undervisningen finns nu att läsa i ”Matteusevangeliet” och det bevisas ovan att det ”evangelium” som den förespråkar strider mot ”Moseböckerna”. Både Ribi Yehoshua och hans efterföljare Netzarim gjorde sitt bästa att praktisera direktiven i ”Moseböckerna” [bevis för alla dessa påståendet på hemsidan www.netzarim.co.il]

    Således, när han undervisade om att bära god frukt handlar det om huruvida en person gör sitt bästa att praktisera direktiven i ”Moseböckerna” eller inte. En person som gör det har god frukt och är således ett gott träd. Dålig frukt är, uppenbarligen, motsatsen.

    SvaraRadera
  2. Bästa Anders, tack för din kommentar.
    Ja, alla bibliska namn justeras mot det språk det är översatt till.
    Jesus inte bara "följde lagen", han "uppfyllde lagen" vilket är oändligt mycket mer! Ingen människa - varken jude, grek eller svensk hedning - kan leva upp till lagens krav. Men Jesus fullkomnade lagen genom att leva efter dess hjärta och inte efter dess bokstav, utan svek.

    Varför måste Jesus dö?
    1. romarna lät korsfästa en upprorsmakare
    2. judarna fick utföra dödsdomen på en som hade hädat och påstått sig vara Guds son
    3. andligt sett var detta alldeles nödvändigt, Gud lät det ske som ett försoningsoffer för våra synder - det sista offret: nu sätter vi punkt för våldsspiralen.
    Detta var nödvändigt för att besegra döden inifrån, en triumf mot djävulen som satte skrattet i halsen...

    Rick Falkvinge kanske menar sig vara ett "gott träd", men i detta inlägget menar jag att hans sätt att agera bär ytterst dåligt frukt.

    I tryckfrihetens namn, med respekt.
    HS

    SvaraRadera