Sidor

UNDER GUDS BESKYDD

Välkommen att dela mina tankar om Tro och Liv!

måndag 21 juni 2010

VIKTORIA = SEGER

Vilken seger för kärleken!
Alla skriver om det kungliga bröllopet. Det som var en hysteri, blev en vigsel av sann kärlek, förmedlad till hela landet, till hela Europas kungahus, ja till dig och mig.

Kronprinsessan Viktorias kärlek till Daniel gick rakt in i våra hjärtan.
Jag har sett många brudpar stå framför altaret, men aldrig en sådan total närvaro av kärlek till varann. Hennes namn Viktoria betyder ju Seger, och det var det sannerligen! En seger över konventioner och titlar, en seger över att hålla massmedia på distans, en seger att låta sitt eget liv ta plats, utan fjäsk, utan rädsla... Stort!

Sverige har fått ett underbart fint föredöme i KÄRLEK.
Viktoria var klädd i - visst var det "siden i tiden" - men framför allt var hon klädd i Ödmjukhet, som jag skrev om innan.
Hon var också ett exempel på det Bibelord som ÄB Anders Weijryd utgick ifrån: 1 Joh brev kap 4:7:
- "Mina kära, låt oss älska varandra, ty kärleken kommer från Gud, och den som älskar är född av Gud och känner Gud..."

Det är inskrivet att kungahuset ska vara av den evangeliska lutherska tron. Det är jag mycket tacksam över!
Om de hade varit sekulära humanister, hade deras kärlek bara utgått ifrån människan, och det taket är ganska lågt, som vi vet...
Guds kärlek är gränslös! Det behöver en blivande drottning ha med sig, ty hon ska gå över många gränser som representant för landet!

Jag hörde en kritisk röst som blev omvänd:
- Jag förstår att de kan representera de Goda Värdena opolitiskt, sa han, det kan ju inte en statsminister göra på samma sett. Han/ hon representerar ju sin politik, medan kronprinsessan  står bortom det.
(inom parentes: vi ogillar att vi ska betala deras böter och utsvävningar... det måste ändras! Både påven och kungen bör stå under den lag som gäller oss alla).

Daniel Westling visade också att han förvandlats till en Prins genom kärleken. Vilket tal! Lär av honom alla män! Så ska en man tala till sin kvinna!
Och Daniels far talade som en riktig pappa ska tala till sin son, ord fulla med uppmuntran.
Låt mig även få nämna kungen, som denna dag visade sin hustru drottning Silvia stor kärlek och uppskattning genom den ros han gav henne vid middagen - så ser mogen kärlek ut!


Allt detta är ett utflöde av den Guds kärlek vi har funnit hos Jesus Kristus. Det är denna kärlek som har byggt vårt land Sverige, genom att älska de sjuka, de utslagna och de bokstavslösa analfabeterna... Det är den kristna kärleken som har höjt standarden och skapat välfärd, på evangelisk grund.

Nu ska jag läsa en stund i Koranen. Jag letar efter Guds 99 namn. Det vackraste är "Gud är barmhärtig". Men jag ser inte att det står "Gud är kärlek"... Har jag fel? Visa mig!

Lyckliga hälsningar
Helene Sturefelt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar