Sidor

UNDER GUDS BESKYDD

Välkommen att dela mina tankar om Tro och Liv!

onsdag 17 februari 2010

TILL BLT´s LÄSARE

OBEHÖRIGA ÄGA! TILLTRÄDE

Bästa BLT-läsare! Jag antar att Du idag har läst Blekinge Läns Tidning och den artikelserie de har startat. Syftet är gott, tidningen vill bidraga till en fördjupad dialog om islam, med nyanserat utbyte av tankar och erfarenheter.
Det är intressant att media skriver så, eftersom de alltid vinklar sina artiklar - du har säkert märkt skillnaden i ton i det som jag skriver själv jämfört med intervjun...
Jag konstaterar torrt att denna tidning inte medverkar, denna gång, till det massmediadrev som var i november, utan vill skriva mer sansat. Det kommer fler artiklar i ämnet, det är bra.

Så, välkommen till denna bloggsida, där jag återtagit mitt namn från alla insändarskribenter, som till slut inte visste vad de kommenterade...
Här skriver jag själv det jag upplever, läser och erfar. Det kan du citera!
När du läser, ta då tid på dig. Det är ingen idé att jäkta sig igenom detta... Det kräver din uppmärksamhet och innersta känsla.

Är du ovan? Titta på rubrikerna, klicka på någon du vill läsa. Längst ned finns äldre inslag, klicka där. De flesta inlägg är tidlösa - fast vinterbilderna är färska! - och tåler att läsas flera gånger.
Läs mitt självkritiska inlägg VÄSTERLÄNNINGEN, eller INTE LÄNGRE LIKA INFÖR LAGEN.
Bläddra till de äldre inläggen och läs kommentarerna RÄTTVISA hellre än kärlek... Nej, där blev det tydligt varför jag är kristen och inte muslim.

Se på tavlan i början. Det är en klassisk bild med Jesus Kristus, som lyfter blicken mot ljuset. Ovanför sitter en kladdig lapp: "Obehöriga äga! tillträde" - vad menas med det?
Låt mig få ta dig med till Ulvsmålafestivalen:
 

Denna kväll talade vi, med glimten i ögat, om Sankte Per med himmelrikets nycklar.
- Tänk dig att denna skylt står på ett moln vid himlaporten. Det finns nämligen inga "behöriga" till himmelen. Det finns inga som gjort sig förtjänta av att komma dit. Enligt kristendomen är inte Gud den som belönar de snälla och straffar de onda...
Nej, det handlar om vad Jesus har gjort för oss. Han har besegrat döden genom att dö på  korset - det har inte du, eller jag. Han har uppstått från de döda - det har inte du eller jag. Han levde utan synd och älskade oss tillbaka till Gud - det är förmätet att jämföra sig med hans kärlek!
Men... alldeles underbart att få gå in under hans mantel... och tacka JA till det han har gjort...
Jag, obehöriga människa, är försonad och förlåten.

Tack, Jesus, att du är den som öppnar porten till det liv som aldrig dör.

Det blir ett långt inlägg, detta.
Tillbaka till BLT.
Jag tar kraftfullt avstånd från SD´s mänskosyn. Jag anropar alla andra partier att ta tag i frågan på ett mer anständigt sätt och rycka frågan ur deras mun.
Men jag hävdar också mitt behov av att få säga jag är svensk, och att jag är stolt över våra demokratiska friheter.
Här kan du läsa en av artiklarna:
http://www.blt.se/multimedia/archive/00741/Islams_m_nga_ansikt_741640a.pdf

Imorgon kommer MIGRATIONSVERKET skicka tillbaka Kaleb till Irak. Han har konverterat från islam till kristendomen. Hur tror ni att han kommer att bemötas? - - -
Bed för honom!

Frid till er alla.
Helene Sturefelt

3 kommentarer:

  1. Du skriver:

    "Jag tar kraftfullt avstånd från SD´s mänskosyn. Jag anropar alla andra partier att ta tag i frågan på ett mer anständigt sätt och rycka frågan ur deras mun.
    Men jag hävdar också mitt behov av att få säga jag är svensk, och att jag är stolt över våra demokratiska friheter."

    Där är vi så oerhört lika, du och jag, Helene. Känner igen mig precis. Och står ofta orkeslös inför den egendomliga (svenska?) egenheten att missunna svenskarnas egen kultur. När ska politiker och medier förstå att ALLA människor har behov av sin kulturella särart, även svenskar? Och när ska de förstå att den insikten inte gör en till rasist - utan tvärtom till en mindre främlingsrädd människa...

    Kristi Frid!

    SvaraRadera
  2. Hej och tack för artikeln. Det var väldigt intressant att läsa den och att se att konfrontationen lett till en positiv utveckling i Karlskrona trakten. Att jag fått vara med i ett litet hörn och bidragit med det jag kan är bara nåd från vår Herre.
    Det som jag upplevde som mest uppmuntrande i artikeln var att läsa att du numera är närmare Jesus än någonsin tidigare. Att få komma närmare Honom är underbart och värt all den kamp vi får utstå.


    Gud välsigne dig i din tjänst


    Ferro

    SvaraRadera
  3. Kaled fick stanna! 1 timme innan flyget skulle gå till Bagdad, stoppade Migrationsverket avvisningen!
    Troligen har även de fattat hur farligt det är att en f.d. muslim återvänder som kristen
    till Irak... TACK GODE GUD!
    HS

    SvaraRadera