Sidor

UNDER GUDS BESKYDD

Välkommen att dela mina tankar om Tro och Liv!

måndag 15 februari 2010

DEN LÅNGSAMMA KÄRLEKEN

DEN LÅNGSAMMA KÄRLEKEN
- I nöd och lust -
PILGRIMENS NYCKLAR

Kan man leva som modern pilgrim i sitt äktenskap?
LÅNGSAMHET, FRIHET, ENKELHET, TYSTNAD, BEKYMMERSLÖSHET, DELANDE och ANDLIGHET är de sju nyckelorden som vuxit fram på Pilgrimscentrum i Vadstena, under Hans-Erik Lindströms ledning.

Vi lever på kanten till kollaps av alla fasta relationer. Skilsmässor och utbytbarhet sargar oss och lämnar trasiga män och kvinnor bakom sig.
Ungdomar hetsas till "snabba klipp" på relationsmarknaden.
Frågeställningar om polygami börjar leta sig fram, allt medan kyrkomötet har fattat beslut om könsneutral äktenskapslagstiftning.

Kärleken är långsam. Den behöver tid. I min kommande bok "Den långsamma kärleken" berättar jag om fyra olika relationer med hjälp av pilgrimsorden. Först den trygga kärleken, sedan den ytliga där orden vänds till sin motsats. Den tredje delen letar efter orsaker till uppbrott i välfärdssverige. Den fjärde delen låter kärleken vända åter, i skuggan av en skilsmässa.

Ett smakprov:

Det tog tid för äppelträdet att mogna. Åren gick innan förutsättningarna blev de rätta. Nu är myllan bearbetad till ödmjukhet. Mjuk humus.
Trädgården till grönska. Plötsligt gnistrar det till i den röda frukten. Paradisäpplet glänser i morgonsolen. Och se, livet är gott!

Gardinerna är fördragna. Solen letar sina gryningsstrålar in genom sovrumsfönsret..
- Väck mig varligt, tänker hon, stryk mig över ryggen, länge. Kör fingrarna genom mitt hår... klappa mitt ansikte rosigt... berör mig... lätt, och länge!
Hans händer gör henne vacker.

Själen är långsam. Kroppen är saktfärdig. Färdig sakta. Det tar tid för kärleken att färdas från huvudet ner genom kroppen, via själen.

Tiden är kärlekens bästa vän. Långsamhet väcker lust och glädje. Blodet värms upp av hans andedräkt. Hon känner luftströmmarna runt nacken...
 - - -

Vi ses vid bokdisken någon gång i vår!
Författaren
Helene Sturefelt



2 kommentarer:

  1. Vad spännande! Ser fram emot att få läsa mer!

    SvaraRadera
  2. Hej Helen!
    Såg dig precis i halv 8 hos mig och måste bara säga att din personlighet är fantastisk! En så god människa som dig kommer alltid långt i livet.
    Nu ska jag beställa din bok= )
    Med vänlig hälsning
    Isabella från Malmö

    SvaraRadera